Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
21. decembra 2023, 22:06
Čas čítania 0:42

Biely dom reaguje na tragickú streľbu v Prahe

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

K USA sa pridáva aj Francúzsko.

Biely dom odsúdil vo štvrtok „nezmyselnú“ streľbu na Karlovej univerzite  v Prahe a uviedol, že Spojené štáty sú pripravené pomôcť. TASR prevzala správu z tlačovej agentúry AFP.


„Prezident (Joe Biden) a prvá dáma (Jill Bidenová) sa modlia za rodiny, ktoré prišli o svojich milovaných, a za každého, koho postihol tento nezmyslený násilný čin,“ povedala novinárom tlačová tajomníčka Bieleho domu Karine Jeanová-Pierrová.


K svetovým politikom, ktorí kondolovali Českej republike, sa pridal aj francúzsky prezident Emmanuel Macron. Na sociálnej sieti X zverejnil príspevok vo francúzštine a neskôr aj v češtine. „Hlboko ma zasiahla informácia, že sa Karlova univerzita v Prahe stala terčom vražednej streľby. Vyjadrujem svoju solidaritu s obeťami, so zranenými a s ich blízkymi, ako aj s českými obyvateľmi a úradmi,“ napísal Macron.


Pri útoku strelca na Filozofickej fakulte Karlovej univerzity v centre Prahy prišlo vo štvrtok o život najmenej 15 ľudí a minimálne 24 je zranených, niektorí sú vo vážnom stave. Strelec bol študentom školy. Informoval o tom český policajný prezident Martin Vondrášek. Skutok bol podľa neho premyslený, študent sa zrejme inšpiroval činom v zahraničí. Útočník legálne držal niekoľko zbraní.

Ľudia čakajú pri budove Filozofickej fakulty Karlovej univerzity (FF UK) po streľbe v centre Prahy.
Ľudia čakajú pri budove Filozofickej fakulty Karlovej univerzity (FF UK) po streľbe v centre Prahy. Zdroj: TASR/AP/Petr David Josek
Domov
Zdieľať
Diskusia