Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
23. decembra 2023, 13:53
Čas čítania 0:45

NEŠŤASTIE: Dôchodca si našetril takmer pol milióna eur, podvodník ho pripravil o všetko

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Podvodník z okresu Nové Mesto nad Váhom od 72-ročného muža vylákal neuveriteľných 449 992 eur.

Dôchodca doplatil na megapodvod a prišiel o majetok v hodnote takmer pol milióna eur. Stal sa obeťou muža, ktorý od neho pod rôznymi zámienkami peniaze vylákal postupne v priebehu 4 rokov. O prípade informovala polícia na Facebooku.

Dôchodca prišiel o neuveriteľných 449 992 eur

Podvodníkom je 48-ročný muž z okresu Nové Mesto nad Váhom. Od 72-ročného muža vylákal neuveriteľných 449 992 eur. „Časť tejto sumy mala byť ako pôžička, ktorá mala najskôr slúžiť na úhradu nákladov liečby a následne pohrebu páchateľovho otca. Muž neskôr pod rôznymi zámienkami opätovne vylákal od poškodeného finančné prostriedky na úhradu nákladov opravy a následného predaja jeho rodinného domu. Poškodenému tvrdil, že predajom domu mu chce jeho dlh splatiť,“ priblížila polícia.

Páchateľ použil na podvod viaceré nekalé praktiky. „Poškodenému predkladal sfalšované listiny, e-mailové komunikácie neexistujúcich osôb vystupujúcich v mene bankových inštitúcií, notárskych úradov, vymyslených štátnych orgánov, ktoré mali vypovedať o rôznych blokáciách na predaj uvedeného rodinného domu,“ konkretizovali policajti. 

16. mája 2024, 15:00 Čas čítania 2:46 Kriminológ o atentáte na Fica: Prítomným seniorom sa nedá vyčítať to, ako reagovali. Boli v strese a pod tlakom Kriminológ o atentáte na Fica: Prítomným seniorom sa nedá vyčítať to, ako reagovali. Boli v strese a pod tlakom

Sumu získal v 104 splátkach v hotovosti aj prevodom na účet. Páchateľ je obvinený z obzvlášť závažného zločinu podvodu, momentálne je stíhaný na slobode. V prípade dokázania viny mu hrozí 10 až 15 rokov za mrežami.

Domov
Zdieľať
Diskusia