Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Jana Chovancová
24. decembra 2023, 9:30
Čas čítania 0:42

V dome strelca z Prahy našla polícia výbušný systém. Zrejme chcel dom vyhodiť do vzduchu, mala to byť pasca

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Polícii sa podarilo zariadenie odpojiť a v súčasnosti skúma, či bolo schopné vybuchnúť.

V dome strelca, ktorý vo štvrtok 21.12. na Karlovej univerzite usmrtil a zranil desiatky ľudí, našla polícia zariadenie pripomínajúce výbušný systém. Muž chcel zrejme svoj dom v obci Hostouň vyhodiť do vzduchu. Informujú o tom Novinky.cz.

Policajné zložky spolu s hasičmi vyrazili na miesto bydliska vraha po tom, čo sa prostredníctvom SMS správy zveril s tým, že chce spáchať samovraždu. Po príchode dovnútra ich však stretli ďalšie nepríjemné okolnosti. Na podlahe našli ležať mŕtve telo otca vraha, pričom neskôr sa ukázalo, že dôvodom smrti bolo zastrelenie. V dome okrem toho našla polícia zariadenie, ktoré pripomínalo výbušný systém, a pustený bol aj plyn.

„V dome, v ktorom bolo cítiť plyn, boli umiestnené plynové bomby a nachádzal sa tam nástražný výbušný systém,“ potvrdil Novinkám hovorca polície Jan Daněk. Podľa Noviniek sa v dome nachádzali aj kanistre s benzínom a fén s časovačom, ktorý sa mal spustiť v určitom čase. „Na mieste zasahoval policajný pyrotechnik, ktorý celý systém odpojil a zaistil,“ dodal Daněk.

To, či by bolo toto zariadenie schopné vybuchnúť, naďalej preveruje polícia, ktorej sa ho podarilo včas zneškodniť.   

Domov
Zdieľať
Diskusia