Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
3. januára 2024 o 9:20
Čas čítania 0:28

Na Slovensku dnes udrie silný vietor aj v prekvapivých oblastiach. Mnohí sa musia mať na pozore, vietor naberie rýchlosť 135 km/h

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

SHMÚ vydal výstrahy prvého aj druhého stupňa.

Počas stredy naďalej pretrváva na viacerých miestach výstraha prvého stupňa pred vetrom na horách. Týka sa lokalít nad pásmom lesa v okresoch Banská Bystrica, Brezno, Poprad, Dolný Kubín, Liptovský Mikuláš, Martin, Námestovo, Ružomberok, Tvrdošín, Žilina.

Vietor tam môže v nárazoch dosiahnuť rýchlosť 110 až 135 kilometrov za hodinu, informuje Slovenský hydrometeorologický ústav na svojom webe. Výstraha má potrvať až do 4. januára večera.

Výstrahy pred vetrom.
Výstrahy pred vetrom. Zdroj: SHMÚ


SHMÚ vydal aj hydrologické výstrahy. V okrese Michalovce platí druhý stupeň výstrahy pred povodňou. „Podľa predpokladaného vývoja poveternostnej a hydrologickej situácie očakávame mierny vzostup vodnej hladiny na toku Latorica,“ uviedli meteorológovia.

Výstraha prvého stupňa pred povodňou platí pre okresy Trebišov, Zlaté Moravce, Prievidza, Bánovce nad Bebravou a Malacky. Vývoj hydrologickej situácie bude SHMÚ priebežne aktualizovať.

Hydrologické výstrahy pred povodňami.
Hydrologické výstrahy pred povodňami. Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia