Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Barbora Fábryová
4. januára 2024, 13:33
Čas čítania 0:35

Veľké výpredaje lákajú Slovákov. Experti radia, kde a kedy najviac ušetríme

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Analytici zistili, v ktorých mesiacoch sú výpredaje najvýraznejšie.

Inštitút pre stratégie a analýzy zistil, že Slovákom sa najviac oplatí cestovať za výpredajmi do zahraničia vo februári a v auguste. Výpredaje oblečenia a obuvi sú najvýhodnejšie v susednom Rakúsku.

„Najväčšie zľavy môžu kupujúci očakávať vo februári a v auguste, keď sa predávajúci snažia zbaviť starého tovaru pred novou sezónou. V Rakúsku ide o zľavy približne 15 % z maxím, ktoré bývajú zvyčajne v novembri a v máji. V Poľsku sú zľavy v porovnaní s Rakúskom tretinové, teda približne 5 %,“ informujú.

V Maďarsku a Poľsku sezónne zľavy nie sú také vysoké ako v Rakúsku. Odborníci však prišli na to, že Slovákom sa tam stále oplatí chodiť nakupovať. Celoročne sú tam nižšie ceny ako v iných štátoch EÚ. 

„V Maďarsku sa cenová hladina pohybuje približne okolo úrovne 86 % priemeru cien v EÚ, v Poľsku na úrovni 92 %. Slovensko sa pohybuje približne okolo priemeru, Rakúšania sú 3 p. b. nad priemerom,“ priblížili. 

Ilustračná fotka.
Ilustračná fotka. Zdroj: TASR/Milan Kapusta
Domov
Zdieľať
Diskusia