Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
4. januára 2024 o 21:09
Čas čítania 0:49

Starosta malej slovenskej obce údajne zmlátil koledníkov. Jedného škrtil lanom, druhému zlomil nos

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Traja koledníci z osady podali na starostu obce Milpoš trestné oznámenia.

Starosta obce Milpoš Ladislav Rabatin napadol trojicu bratov, ktorí mu prišli do domu zavinšovať pri príležitosti Nového roka a poškodili mu vianočnú výzdobu. Koledníkov si neskôr odchytil a fyzicky ich napadol. Jedného z nich niekoľkokrát udrel päsťou, čím mu zlomil nos, a ďalšieho priviazal k bráne, pričom mu krk obviazal lanom a začal ho škrtiť, informujú tvnoviny.sk.

Starosta počas vinšovania nebol doma a trojici bratov z miestnej osady otvorila dvere jeho manželka, ktorá sa ich snažila odohnať. Jeden z koledníkov pri odchode nechtiac poškodil vianočnú výzdobu, čo malo starostu vyprovokovať. 

Ten si ich vraj spoločne s ďalšími susedmi neskôr počkal pred domom a fyzicky ich napadol. Rabatin tvrdí, že nikoho nenapadol a len sa snažil chrániť rodinu a majetok.

Koledníci tvrdia, že jednému mal obmotať lano okolo krku tak silno, že nemohol dýchať. „Snažil som sa ho obmedziť na osobnej slobode,“ hovorí starosta, no obmotanie lana okolo krku popiera. Trojici sa podarilo ujsť a policajti ich v ten deň vraj ani nevypočuli. 

19. júla 2024 o 16:30 Čas čítania 9:56 Historický klenot Slovenska Banskú Štiavnicu roky trápia čierne stavby. Úradníkov je málo a pamiatky sú v ohrození Historický klenot Slovenska Banskú Štiavnicu roky trápia čierne stavby. Úradníkov je málo a pamiatky sú v ohrození

Koledníci podali na starostu obce trestné oznámenia. „Tri trestné oznámenia sú evidované ako priestupky proti občianskemu spolunažívaniu a sú v štádiu šetrenia,“ uviedla krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová. Bratia si koledovaním zarábajú peniaze. Priznali, že počas návštevy starostu mali vypité, no chceli mu len zavinšovať.  

Obec Milpoš.
Obec Milpoš. Zdroj: Google maps
Domov
Zdieľať
Diskusia