Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Radka Klučárová
5. januára 2024, 17:52
Čas čítania 0:26

FOTO: Slovenskí hasiči pomáhajú v zaplavenom francúzskom mestečku. Za pár hodín odčerpali tisíce litrov vody

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Slováci pomáhajú v mestečku St. Omer a od začiatku nasadenia slovenského modulu HCP už prečerpali 70-tisíc litrov vody.

Slovenskí hasiči odcestovali do Francúzska, aby krajine pomohli s odčerpávaním vody v oblasti zasiahnutej záplavami. Na Facebooku sa podelili o fotografie z prvého dňa nasadenia. 

„Členovia slovenského tímu s dvomi čerpadlami začali včera, približne o 18:40, plniť úlohy spojené s prečerpávaním vody z miestneho vodného toku do blízkeho odvodňovacieho kanála, ktorý ústi do mora a pomáha tak odvádzať nadbytočnú vodu,“ spresnili.

Slováci pomáhajú v mestečku St. Omer a od začiatku nasadenia slovenského modulu HCP už podľa vlastných slov prečerpali 70-tisíc litrov vody.

Tím bol rozdelený do štvorčlenných skupín a od začiatku nasadenia pracuje nepretržite. Okrem prečerpávania vody sa Slováci podieľajú aj na zriadení prevádzkovej základne v priestoroch športovej haly neďalekej obce.

Domov
Zdieľať
Diskusia