Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
9. januára 2024, 19:11
Čas čítania 0:59

FOTO: V Bratislave postavia nové byty za 200 miliónov. Lákať budú moderným vzhľadom a výhodnou lokalitou

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Polyfunkčný súbor bude mať okrem bytových priestorov aj administratívnu budovu a prevádzky občianskej vybavenosti.

V bývalom areáli chemického podniku Istrochem v Bratislave má vyrásť polyfunkčný súbor. Vyplýva to zo zámeru, ktorý investor, spoločnosť UNL, predložil na posudzovanie vplyvov na životné prostredie (EIA). Za projektom stojí developer Penta Real Estate. Predpokladané investičné náklady na realizáciu stavby sa odhadujú na približne 200 miliónov eur.


Výstavba má byť ohraničená Odborárskou a Vajnorskou ulicou, územie susedí aj so zástavbou obchodov, servisov a služieb, z ďalšej strany zas s nezastavaným územím s porastom drevín. Účelom navrhovanej činnosti je podľa investora vybudovanie súboru bytových domov, administratívnej budovy a prevádzok občianskej vybavenosti.


„Územie s rozlohou približne 4,5 hektára bolo v minulosti súčasťou areálu Istrochemu – bývalých Chemických závodov Juraja Dimitrova –, v ktorom je identifikovaných niekoľko environmentálnych záťaží,“ podotkol investor v zámere s tým, že pozitívom navrhovanej činnosti je ich čiastočné odstránenie. Priblížil, že v lokalite Vajnorská bolo prieskumnými prácami potvrdené znečistenie horninového prostredia a podzemnej vody anorganickými aj organickými látkami.

Viac ako 2 000 parkovacích miest

Vyrásť má celkovo šesť objektov a základná výšková hladina má dosahovať maximálne osem nadzemných podlaží. Počíta sa tiež s vybudovaním celkovo 2 072 parkovacích miest. „S výnimkou administratívneho objektu je navrhnutá zástavba prevažne bytová, pričom retailové priestory sú umiestnené výlučne v parteri, a to v miestach s očakávaným vysokým pohybom ľudí,“ ozrejmil v zámere.


Výstavba sa má uskutočniť v piatich etapách. Predpokladaný začiatok je v budúcom roku, jej ukončenie sa odhaduje v roku 2035. Predpokladaný termín začiatku prevádzky investor uvádza v roku 2028. Penta Real Estate Holding Limited je podľa obchodného registra spoločníkom UNL.

penta, Bratislava penta, Bratislava penta, Bratislava penta, Bratislava
Zobraziť galériu
(4)
Domov
Zdieľať
Diskusia