Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Samuel Valent TASR
12. januára 2024, 12:10
Čas čítania 0:37

V prezidentských voľbách môžeš voliť kdekoľvek na Slovensku. Toto sú všetky informácie a termíny

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Prvé kolo prezidentských volieb bude 23. marca 2024.

Volič bude môcť v prezidentských voľbách hlasovať vo volebnej miestnosti kdekoľvek na Slovensku. Musí však mať so sebou hlasovací preukaz. Obce začnú vydávať hlasovacie preukazy najskôr od 7. februára. Uviedol to tlačový odbor ministerstva vnútra. Požiadať o preukaz sa dá osobne aj e-mailom.

„O hlasovací preukaz možno požiadať písomne najneskôr do 4. marca 2024 na prvé kolo volieb. A najneskôr do 14. marca 2024 na druhé kolo volieb. Osobne možno vyzdvihnúť hlasovací preukaz v posledný pracovný deň pred dňom konania volieb,“ uviedli z ministerstva vnútra. Tieto lehoty platia aj na požiadanie o preukaz cez e-mail. Obec má zverejniť na svojom webe emailovú adresu na podávanie žiadostí o hlasovací preukaz do 2. februára.

Volič môže jednou žiadosťou požiadať o hlasovacie preukazy na obe kolá volieb, musí to však v žiadosti zreteľne uviesť. Prvé kolo volieb prezidenta bude v sobotu 23. marca. Prípadné druhé kolo bude 6. apríla. Funkčné obdobie prezidentky Zuzany Čaputovej sa končí 15. júna 2024. Znovu kandidovať nebude.

Domov
Zdieľať
Diskusia