Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
12. januára 2024, 13:30
Čas čítania 0:30

Ministerstvo zdravotníctva avizuje zmeny vo vzdelávaní zdravotníkov. Nastanú už v budúcom roku

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Dolinková upozornila, že zmena legislatívy nepríde zo dňa na deň.

Vzdelávanie sestier by sa mohlo zmeniť. Avizovala to ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková po štvrtkovej návšteve Univerzitnej nemocnice v Martine s tým, že cieľom je dostať sestry čo najskôr k lôžku pacienta.


Upozornila na to, že zmena legislatívy nie je jednoduchá. „Nebude to úplne hneď zo dňa na deň,“ skonštatovala s tým, že zmeny by sa dali stihnúť až od školského roka 2025/2026.

Okrem študijných programov by sa mali upraviť aj kompetencie sestier. Témou sa podľa Dolinkovej zaoberajú pracovné skupiny, ktoré zriadil rezort v spolupráci s ministerstvom školstva. „Chceme robiť možno nejaké motivačné programy, vzdelávanie, edukáciu už na základných školách, aby sme motivovali mladé študentky alebo študentov, aby išli študovať za sestry, pretože naozaj je to povolanie, ktoré je nedostatkové nielen v rámci Slovenska, ale aj celej Európy,“ uzavrela.

Domov
Zdieľať
Diskusia