Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
13. januára 2024 o 11:21
Čas čítania 0:32

Slovákov potrápi sneženie aj silný vietor. Sobota bude na väčšine územia mrazivá

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Na počasie si musia dávať pozor najmä vodiči.

Počasie na Slovensku bude v sobotu premenlivé. Na väčšine územia bude oblačno. Meteorológovia predpovedajú, že na severe a východe krajiny môže snežiť. Maximálna denná teplota sa bude pohybovať od -1 do 4 stupňov Celzia. Na východe a v Žilinskom kraji môže teplota klesnúť pod -3 stupne Celzia, informuje portál iMeteo.

Okrem celodenných mrazov Slovákov potrápi aj silnejší vietor. Odborníci varujú, že najmä na horách očakávajú búrlivý vietor. Vo večerných hodinách hrozí nad pásmom lesa víchrica.

Na cestách sa budú tvoriť snehové jazyky

Na sobotňajšie počasie by si mali dávať pozor najmä vodiči. Na severe a východe krajiny sa môžu tvoriť snehové jazyky. SHMÚ pred nimi vydal výstrahu prvého stupňa. Tá platí až do 15. januára. 

„Výskyt snehových jazykov je v danej ročnej dobe a oblasti bežný, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu,“ napísali na webe.

sneh
Zdroj: TASR/Oliver Ondráš
Domov
Zdieľať
Diskusia