Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
15. januára 2024, 11:30
Čas čítania 0:41

AKTUÁLNE: Muž, ktorý schvaľoval útok na Zámockej ulici, spoznal svoj trest

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Špecializovaný trestný súd odsúdil muža, ktorý schvaľoval útok na Zámockej ulici.

Samosudkyňa Špecializovaného trestného súdu v Pezinku odsúdila obžalovaného Jozefa B. za schvaľovanie útoku na Zámockej ulici v Bratislave na peňažný trest v sume 700 eur. Rozhodnutie zatiaľ nie je právoplatné, prokurátor sa odvolal, obžalovaný sa vzdal práva na podanie odvolania.

Obžalovaný na hlavnom pojednávaní priznal vinu a odmietol vypovedať. Súd vykonal z dôvodu pochybností o právnej kvalifikácii dokazovanie. Tá bola napokon zmenená z trestného činu niektorých foriem účasti na terorizme na prečin schvaľovania trestného činu.

Podľa prokurátora ide o schvaľovanie terorizmu

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Matúš Harkabus považuje schvaľovanie útoku namiereného proti akejkoľvek menšine za schvaľovanie terorizmu.

Na pondelkovom hlavnom pojednávaní čítali výpoveď obžalovaného z prípravného konania. „Ľutujem toho nebohého strelca, že nevystrieľal celý bar,“ uviedol Jozef B. na sociálnej sieti po útoku na Zámockej ulici.

Prípad vyšetrovali ako terorizmus. V centre Bratislavy na Zámockej ulici došlo 12. októbra 2022 pred podnikom, ktorý navštevuje najmä LGBTI+ komunita, k streľbe. Na mieste zomreli dvaja muži. Zranená bola jedna žena. Páchateľ z miesta činu ušiel. Polícia ho našla na druhý deň ráno mŕtveho, spáchal samovraždu.

Domov
Zdieľať
Diskusia