Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Aneta Gospičová
16. januára 2024, 19:41
Čas čítania 0:42

Unikli tajné dokumenty nemeckej armády, ktoré odhaľujú možný priebeh vojny. Kedy podľa nich Putin zaútočí na krajiny NATO?

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Podľa uniknutých dokumentov nemeckej armády má Rusko podniknúť niekoľko dôležitých krokov.

V Nemecku unikli údajné tajné dokumenty ministerstva obrany, ktoré ukazujú, ako by sa krajina vyrovnala s útokom Ruska. Plány odhaľujú, že Vladimir Putin by mohol zaútočiť na krajiny NATO v roku 2025, informuje o tom nemecký denník Bild.

Putin má údajne využiť na odštartovanie útoku územie Bieloruska a západného Ruska, kde nasadí 50-tisíc vojakov. Dokument opisuje aj to, ako má Putin zmobilizovať ďalších 200-tisíc vojakov, ktorí vraj budú bojovať začiatkom jari na ukrajinskom území.

Nemecko má v prípade útoku nasadiť tisíce vojakov na územie Pobaltia a Poľska. Tento krok plánuje podniknúť už po mobilizácii ruských vojakov.

Dokumenty odhaľujú aj to, že Rusko má údajne v júni dosiahnuť významný pokrok na území Ukrajiny. Dôvodom je klesajúca podpora Západu a nedostatočná distribúcia zbraní. Nemecko sa podľa dokumentov pripravuje aj na hybridný útok Ruska, ktorý má podľa jeho odhadov nastať do leta 2025.

Opis potenciálneho konfliktu sa končí 30 dní po takzvanom dni X, po ktorom by NATO na svoje východné krídlo vyslalo 300-tisíc vojakov. Rezort obrany pravosť dokumentov odmietol potvrdiť, ale uviedol, že nemecká armáda sa pripravuje na viaceré možné scenáre.

Vladimir Putin.
Vladimir Putin. Zdroj: TASR/AP Grigory Sysoev
Domov
Zdieľať
Diskusia