Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Eva Thonhauserová
18. januára 2024, 7:15
Čas čítania 0:44

Wellness, gastrozóny, športoviská, ale aj hasiči či policajti. Na východe Slovenska vyrastie nové „mesto“

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Spoločnosť Valaliky Industrial Park vyhlásila dvojkolovú architektonickú súťaž na navrhnutie centra služieb.

V súvislosti s príchodom automobilky Volvo do okolia Košíc postaví spoločnosť Valaliky Industrial Park centrum služieb Regionálne stredisko občianskej vybavenosti Valaliky pripomínajúce malé mesto, informuje na svojom webe.

Wellness, gastro, hasiči či policajti a rôzne iné služby 

„V stredisku bude fungovať vzdelávacie zariadenie pre potreby automobilky, športovo-rekreačné zariadenie s plánovaným fitnes centrom, menším bazénom a wellness a taktiež gastro zóna. Súčasťou centra bude aj hasičská a policajná stanica. Svoje miesto by si tu malo nájsť aj klientske centrum a zdravotnícke zariadenie s vybranými ambulanciami a rýchlou zdravotnou službou,“ uvádza Valaliky Industrial Park na svojom webe. 

Centrum bude situované v juhozápadnom území priemyselného parku Valaliky a jeho sused od západu bude obec Haniska. Nové centrum služieb bude zaberať plochu 40 000 štvorcových metrov. Z tejto plochy bude zastavaných 10 000 štvorcových metrov a zvyšných 30 000 štvorcových metrov budú podľa spoločnosti predstavovať parky či vonkajšie športoviská. 

Vyhlásenie súťaže 

Spoločnosť vyhlásila 16. januára architektonickú súťaž na navrhnutie centra služieb. Súťaž bude dvojkolová. Návrhy sa do prvého kola súťaže môžu predkladať do 16. februára. Súťaž spoločnosť Valaliky Industrial Park ukončí 10. mája. Na výstavbu je vyčlenených 40 miliónov eur.

Valaliky Industrial Park , mapa
Zdroj: Valaliky Industrial Park
Domov
Zdieľať
Diskusia