Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
18. januára 2024, 10:20
Čas čítania 0:41

Google hromadne prepúšťa zamestnancov. Vyhodia až 12-tisíc zamestnancov, pocítia to najmä v týchto oblastiach

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Rušenie pracovných miest sa týka aj iných technologických gigantov, ako napríklad Meta, Spotify či Amazon.

Internetový vyhľadávač Google, dcérska spoločnosť koncernu Alphabet, tento rok prepustí ďalších zamestnancov. Znižovanie počtu pracovných miest nebude v takom rozsahu ako minulý rok a nedotkne sa všetkých tímov, oznámil v stredu 17. januára generálny riaditeľ Sundar Pichai.


Google už minulý týždeň oznámil, že zruší stovky pracovných miest v oblastiach hlasovej asistencie, reklamného marketingu, rozšírenej reality a v hardvérových tímoch. V januári 2023 Alphabet predstavil plány na zrušenie 12 000 pracovných miest, čo predstavuje šesť percent globálnej pracovnej sily koncernu. V septembri 2023 zamestnával Alphabet na celom svete 182 381 ľudí.

Pracovné miesta rušia aj iné technologické giganty

Google nie je jedinou technologickou spoločnosťou, ktorá ruší pracovné miesta. V minulom roku Meta, materská spoločnosť Facebooku, zrušila viac ako 20 000 pracovných miest, aby upokojila investorov. A spoločnosť Spotify v decembri uviedla, že prepustí 17 % svojej globálnej pracovnej sily s cieľom znížiť náklady a zlepšiť svoju ziskovosť.


Začiatkom tohto týždňa Amazon prepustil stovky zamestnancov vo svojich oddeleniach Prime Video a Studios. Plánuje prepustiť aj približne 500 zamestnancov, ktorí pracujú na jeho livestreamingovej platforme Twitch.

Domov
Zdieľať
Diskusia