Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Barbora Fábryová
22. januára 2024, 10:47
Čas čítania 0:30

Táto dopravná značka je neplatná. Polícia za jej porušenie stále pokutuje

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Slovenská polícia za porušenie dopravného značenia stále zbiera pokuty.

V aktuálnej vyhláške o dopravnom značení z roku 2020 už slovenskí vodiči nenájdu ani zmienku o dopravnej značke „Prejazd zakázaný“. Napriek tomu, že je už neplatná, polícia naďalej jej porušenie pokutuje, informuje portál MY

„Aj keď nová vyhláška dopravné značenie ‚Prejazd zakázaný‘ nepozná, tak tým nie sú nijako dotknuté povinnosti účastníkov cestnej premávky,“ vyjadrila sa hovorkyňa nitrianskej polície Renáta Čuháková.

Portál informuje, že podľa odborníka je značka neplatná a blokové pokuty môže na podnet vodičov skontrolovať prokuratúra. Polícia sa však odvoláva na ustanovenia, ktoré jasne určujú „platnosť dopravného značenia aj po účinnosti novej vyhlášky“.

Polícia bude zrejme za porušenie tejto značky pokutovať aj naďalej. „Značky ostávajú v platnosti s významom podľa im zodpovedajúcich dopravných značiek a dopravných zariadení podľa tejto vyhlášky,“ je napísané v prechodnom ustanovení. 

Domov
Zdieľať
Diskusia