Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
23. januára 2024, 15:41
Čas čítania 0:23

Kontrolóri našli v známom reťazci scvrknuté a poškodené orechy. Zákazník sa sťažoval na ich kvalitu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Inšpektori si posvietili na predajňu v Púchove na Okružnej ulici.

Štátna veterinárna a potravinová správa (ŠVPS) upozornila zákazníkov obchodného reťazca Tesco na produkt Vlašské orechy v škrupine voľné. Vzorka nebola podľa inšpektorov v súlade s požiadavkami Európskeho parlamentu. 

Na základe sťažnosti zákazníka vykonali inšpektori kontrolu v predajni, ktorá sa nachádza v Púchove na Okružnej ulici. Orechy boli podľa nich v neprijateľnom stave. Povrch bol  hnedej farby s výskytom čiernych fľakov. Jadrá boli vysušené, scvrknuté a značne poškodené pôsobením škodcov.

„Prevádzkovateľovi boli nariadené opatrenia – zákaz umiestňovať na trh nevyhovujúci výrobok, zabezpečiť jeho stiahnutie z predaja a informovať zákazníkov na výveske na viditeľnom mieste,“ informujú. Výrobok sa pravdepodobne na pultoch už nenachádza. 

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: Unsplash/Mustafa akın/na voľné použitie
Domov
Zdieľať
Diskusia