Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Eva Thonhauserová
23. januára 2024, 16:20
Čas čítania 0:27

Slováci si užijú sledovanie TV bez reklám o pár mesiacov dlhšie. Markíza aj JOJ posúvajú dátum zavedenia novinky do praxe

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Nové opatrenia by mali platiť od jari 2024.

Markíza aj JOJ posúvajú zákaz preskakovania reklám v televíznom archíve, ktorý mal platiť od 1. februára, upozorňuje portál Živé.

Zákaz pretáčať reklamy v archíve bude platiť  od 1. apríla 2024 na kanáloch Markízy Doma, Dajto a Markíza Krimi. V televízii JOJ bude platiť tento zákaz od 1. mája 2024. Novinka mala platiť od začiatku februára 2024, dátum platnosti však posunuli obe komerčné televízie.

Ľudia nebudú povinní sledovať celú dĺžku reklamnej prestávky, ale len 3 minúty z nej.  Po tomto čase bude sledovateľnom televízneho archívu umožnené zvyšok reklám pretočiť. Cieľom novinky sú vyššie príjmy z reklamy.

Komerčné televízie umožnia pretočiť aspoň časť z reklamnej prestávky, inak by hrozilo, že by diváci vo veľkom prestali využívať služby poskytované archívom.

Domov
Zdieľať
Diskusia