Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Samuel Valent
24. januára 2024 o 12:47
Čas čítania 0:33

VIDEO: Opitý šofér zabudol, že sa nachádza na diaľnici. Podozrivo pomalá jazda ho stála slobodu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Namerali mu 2,46 promile alkoholu v krvi.

Šofér na diaľnici D4/R7 smer Dunajská Streda pravdepodobne zabudol, že ide po rýchlostnej ceste. Policajti totiž zaznamenali, že 28-ročný vodič išiel rýchlosť len okolo 50 km/h, čím brzdil vozidlá za ním. Polícia o tom informovala na sociálnej sieti

Ukázalo sa, že vozidlo viedol pod vplyvom alkoholu. Po zastavení totiž pomocou dychovej skúšky zistili, že mal v krvi 2,46 promile alkoholu. Následne ho hliadka eskortovala na policajné oddelenie, kde ho umiestnili do cely policajného zaistenia. Policajti už začali trestné stíhanie a obvinili ho z úmyselného prečinu ohrozenia pod vplyvom alkoholu.

„Apelujeme na vodičov, aby boli na cestách voči sebe, ako aj k ďalším účastníkom cestnej premávky zodpovední a alkohol alebo iné návykové látky pred jazdou alebo počas nej za žiadnych okolností nepožili,“ napísali v príspevku.

Od 6. júla 2022 platí, že na diaľnici smie vodič motorového vozidla jazdiť rýchlosťou najmenej 80 km/h.

Domov
Zdieľať
Diskusia