Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Barbora Fábryová
31. januára 2024, 18:39
Čas čítania 0:32

VIDEO: Ukrajina dostane úplne novú zbraň. Raketu vo vojne ešte nikto nevyužil

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Raketa má dolet až 150 kilometrov a odpaľuje sa zo zeme.

Ukrajinská armáda dostane rakety, ktoré ešte nikto nepoužil v boji. Nová zbraň Ground-Launched Small Diameter Bomb má dolet až 150 kilometrov a odpaľuje sa zo zeme, informuje portál Politico.

Raketu nemajú vo svojom arzenáli ani Spojené štáty americké. Tie ju otestovali len nedávno a Pentagón má vo svojom inventári veľmi podobnú, ktorá sa odpaľuje vo vzduchu. Ukrajina tak bude prvá krajina, ktorá ju využije vo vojne.

Švédska firma SAAB, ktorá spolu s Boeingom zbraň vyvíjala, na internete zverejnila video, na ktorom je zbraň detailne ukázaná. Skladá sa z viac ako stokilogramovej nálože, ktorá je pripevnená k raketovému motoru.

Spojené štáty poskytnú zbraň Ukrajine práve v čase, keď hľadá nové spôsoby, ako sa proti Rusom brániť. Hovorca Pentagónu Pat Ryder pre médiá povedal, že Spojené štáty úzko spolupracujú s Ukrajinou, ktorej pomôžu čo najrýchlejšie využiť poskytnuté zdroje.

Domov
Zdieľať
Diskusia