Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Radka Klučárová
3. februára 2024, 9:40
Čas čítania 1:01

Pri krádeži v Bratislave pokazil všetko, čo sa dalo. Na neschopnosti zlodeja sa bavia aj policajti

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Bratislavského zlodeja babráka nakoniec prezradila vlastná mama.

Bratislavskí policajti boli svedkami bizarnej krádeže s ešte bizarnejším rozuzlením. Tridsaťsedemročný muž sa koncom januára pokúsil ukradnúť peňaženku s finančnou hotovosťou z reštaurácie  na Žabotovej ulici v Bratislave. Jeho plán však stroskotal, informovala polícia na Facebooku.

„Podľa doposiaľ zabezpečenej dôkaznej situácie mal Richard dňa 24. 01. 2024 v ranných hodinách odcudziť peňaženku s finančnou hotovosťou personálu reštaurácie. 37-ročný Richard mal prejsť za barový pult v čase, keď sa tam nenachádzal žiadny personál, a peňaženku si mal ukryť pod mikinu,“ píšu policajti.

Vypadla mu peňaženka aj mobil

Zlodej sa po krádeži peňaženky vrátil k rozhovoru s cudzou osobou a po chvíli sa odhodlal na odchod. Útek z reštaurácie mu však nevyšiel podľa jeho predstáv. Chýbajúcu peňaženku si v krátkom čase všimla čašníčka a s ďalším personálom sa ho snažila zastaviť.

„Peňaženku, ktorá sa nenachádzala na svojom mieste, si mala všimnúť čašníčka, ktorej sa náhly odchod Richarda nepozdával, a spolu s ďalším personálom mali Richarda zastaviť a vyzvať ho, aby im ukázal ruky,“ píšu policajti.

24. apríla 2024, 15:00 Čas čítania 3:05 Ako ušetriť na cestovaní po Bratislave? Najlepšie tipy Ako ušetriť na cestovaní po Bratislave? Najlepšie tipy

V tej chvíli zlodejovi z rúk vypadla peňaženka aj mobil. Nervózny Richard si nič nevšimol a dal sa na útek. Zamestnanci privolaným policajtom telefón odovzdali, krádež však mala nečakané rozuzlenie.

Policajtom syna „nabonzovala“ mama

Zlodejovi zatelefonovala mama a totožnosť syna omylom prezradila priamo policajtom. „Na policajnom oddelení pri dokumentácii skutku začal mobilný telefón zvoniť, volajúcou bola matka Richarda, ktorá uviedla, komu mobilný telefón patrí,“ informovali policajti.

Muži zákona následne zistili, že páchateľ má na konte už 28 záznamov, a to prevažne za majetkovú trestnú činnosť. V prípade dokázania viny mu hrozia dva roky za mrežami.

Domov
Zdieľať
Diskusia