Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
5. februára 2024, 12:37
Čas čítania 0:57

Partia chlapcov pri Lučenci znásilnila 17-ročné dievča. Najmladší z útočníkov mal len 14 rokov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Polícia chlapcov obvinila. Najstaršieho obvineného súd poslal do väzby.

Polícia stíha troch chlapcov, ktorí údajne znásilnili 17-ročnú tínedžerku z okresu Lučenec. Dvaja z nich sú neplnoletí, staršieho súd poslal do väzby. Podľa informácií portálu Noviny.sk obvinení spolu s mladým dievčaťom popíjali a neskôr ju zatiahli do kríkov.

Po čine odišli a dievča nechali na zemi ležať osamote. Podľa jej rodičov ju našli na ulici celú od blata a bez spodnej bielizne. Tú policajti našli na mieste činu spolu s kabelkou a dokladmi.

„Zavolali záchranku a policajtov. Zaviezli ju do nemocnice a tam hneď ona povedala aj lekárom, že bola zneužitá,“ uviedla mama dievčaťa. Rodina zvažuje aj návštevu psychológa. Dievča prestalo chodiť do školy a komunikuje iba s rodinou. 

„To, že sa moja dcéra opila, sa stalo každému. Aj my sme boli mladí. Čo ma však najviac bolí, je to, že oni sa poznali. Napriek tomu jej neboli oporou, ale znásilnili ju a nechali ju tam,“ povedal otec obete.

Najmladší z obvinených má iba 14 rokov. Najstarší Jaroslav bol už v minulosti štyrikrát súdne trestaný. Obvinenia poprel.

Psychologickú a ďalšiu pomoc poskytuje:
– Bezplatná 24-hodinová linka dôvery Nezábudka: 0800 800 566
– Online poradňa Ligy za duševné zdravie
– Online poradňa pre mladých IPčko
– Národná bezplatná nonstop linka pre ženy zažívajúce násilie a pre ľudí, ktorí im chcú pomôcť: 0800 212 212
– Nonstop krízová linka Aliancie žien Slovenska: 0903 519 550, Adresár Koordinačno-metodického centra obsahuje kontakty pre každý kraj
– V prípade ohrozenia volaj 158 alebo 112, na číslo 112 môžeš poslať aj SMS správu.
polícia
Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky
Domov
Zdieľať
Diskusia