Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
7. februára 2024 o 8:16
Čas čítania 0:31

Kedy sa k nám vráti zima? Slováci ešte zažijú veľmi kolísavé a nezvyčajné februárové počasie

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Aj keď meteorológovia hlásia ochladenie, počas aktuálneho týždňa budú teploty naďalej nadpriemerné.

Približne od 19. februára až do konca mesiaca sa na Slovensku i vo väčšine Európy ochladí. Modely predpovedajú nižšie teploty od tých, ktoré sú priemerné na tento čas v roku. Priemerná teplota by sa na našom území mala pohybovať od 1 až po 3 °C, a teda menej, ako je na február bežné. 

Imeteo informuje, že aj keď by mal byť koniec februára opäť chladný, aktuálna vlna tepla bude v najbližších dňoch pokračovať. Meteorológovia dokonca predpokladajú, že sa na našom území ešte viac oteplí. V strede tohto týždňa by teploty v najteplejších regiónoch Slovenska mohli dosiahnuť až 17 °C. 

Predpoveď počasia nie je tento týždeň priaznivá ani pre slovenské hory. Teploty budú nad nulou, čo znamená, že sa bude topiť sneh. Podmienky na svahoch sa v dôsledku vysokých teplôt budú zhoršovať. 

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: TASR/Veronika Mihaliková
Domov
Zdieľať
Diskusia