Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Barbora Fábryová
8. februára 2024, 15:56
Čas čítania 0:31

Zmena trestného zákona skráti premlčaciu lehotu pre trestný čin znásilnenia a zneužívania. Minister túto skutočnosť ignoroval

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Opozícia tvrdí, že Susko ich žiadosť o zmenu návrhu odignoroval.

Opozičné strany v parlamente upozorňujú na to, že súčasťou zmeny Trestného zákona, ktorú poslanci aktuálne schvaľujú v parlamente, skracuje aj premlčaciu lehotu pre trestný čin znásilnenia alebo zneužívania detí.

Poslankyňa Progresívneho Slovenska Zuzana Števulová tvrdí, že ministra spravodlivosti Borisa Suska už dávnejšie o tomto fakte informovala. V parlamente vyhlásila, že Susko to odignoroval. 

„Osobne som v stredu vyzvala Borisa Suska, aby zariadil nápravu už v druhom čítaní, keď na to ešte bol priestor. Skutočnosť, že naše apely odignoroval, vypovedá o tom, na kom tejto vládnej koalícii záleží,“ povedala.

Poslankyňa Jana Bittó Cigániková na tlačovej konferencii informovala, že premlčacia lehota sa skracuje o polovicu. Teda z 20 rokov na desať. „Komu pomôže, keď niekto skráti možnosť dokázať znásilnenie alebo zneužívanie detí na polovicu?“ spýtala sa Bittó Cigániková a pripomenula aj kauzu Čistý deň. 

parlament
Zdroj: TASR/Jaroslav Nova
Späť
Zdieľať
Diskusia