Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Barbora Fábryová
9. februára 2024, 9:21
Čas čítania 0:38

Americká lekárka novorodencovi odtrhla hlavu pri pôrode. Nemocnica vraj chcela spôsob smrti zatajiť

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Rodičia podali na lekárku žalobu.

V americkej nemocnici došlo v júli 2023 k tragédii, pri ktorej doktorka dieťaťu pri pôrode odtrhla hlavu. Rodičia na ňu podali trestné oznámenie a tvrdia, že nemocnica sa spôsob smrti novorodenca snažila zatajiť, informuje CNN

Podľa súdneho lekára novorodenec zomrel po tom, čo si pri pôrode zlomil krk a oddelila sa mu hlavička od tela. Tomu podľa lekára predchádzalo to, že sa mu rameno zaseklo za lonovými kosťami matky. Jeho smrť označil za usmrtenie a dodal, že jeho smrť spôsobila lekárka, no nepáchala pri tom trestnú činnosť.

Podľa rodičov však lekárka pochybila, pretože počas komplikácií mala vykonať cisársky rez. Otec dieťaťa okrem žaloby na doktorku žiada uzavretie celej nemocnice.

Nemocnica chcela podľa rodičov zatajiť dôvod smrti novorodenca  

Pár tvrdí, že po smrti ich bábätka nemocnica žiadala rýchle spopolnenie tela. Rodičom vraj odkázala aj to, že ak chcú pitvu, nebude bezplatná. 21-ročná matka tvrdí, že jej nedovolili mŕtveho novorodenca ani podržať a vidieť ho mohla iba cez sklo. Nemocnica tieto obvinenia popiera. 

Ilustračný obrázok.
Ilustračný obrázok. Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa
Domov
Zdieľať
Diskusia