Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
12. februára 2024, 7:27
Čas čítania 0:32

Chorváti pozastavili výstavbu rýchlostnej cesty na kľúčovom úseku. Dovolenkári tak budú musieť šoférovať dlhšie

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Miestni obyvatelia a samospráva kritizujú výstavbu novej cesty najmä pre trasovanie cez rieku Ombla.

Chorvátsko plánovalo výstavbu rýchlostnej cesty medzi Dubrovníkom a letoviskom Čilipi. Úrady ju po viacerých písomných pripomienkach a odporu občanov a odborníkov pozastavili, informuje o tom portál Topspeed.sk.

„Štúdia bola v tejto chvíli zastavená, aby sa kvalitatívne vyhodnotili všetky otázky a pochybnosti vyjadrené počas verejného prerokovania zo strany občanov a aby sa vypracoval plán ďalšieho rozpracovania s cieľom uspokojiť všetkých užívateľov, ktorí budú infraštruktúru v konečnom dôsledku využívať,“ uviedli v oficiálnom stanovisku.

To, či sa cesta postaví, bude závisieť od vzájomnej dohody medzi miestnymi obyvateľmi a samosprávou. Výstavbu novej cesty kritizujú najmä pre trasovanie cez rieku Ombla. „Práve týmto krokom chceme vytvoriť riešenie, ktoré bude akceptovateľné pre všetky zainteresované strany, pretože verejná diskusia potvrdila, že časť občanov je proti navrhovanému riešeniu,“ dodali. Cesta medzi Dubrovníkom a Čilipi je dlhá 23 kilometrov a vodičom zaberie približne pol hodiny. 

mapa
Zdroj: Google maps
Domov
Zdieľať
Diskusia