Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
13. februára 2024, 12:24
Čas čítania 0:50

Z Matovičovho Slovenska odchádza viacero ľudí. O všetkom v strane vraj rozhoduje „pár spriaznených ľudí“

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Dôvodom je podľa nich chýbajúci kritický prístup a ochota férovo diskutovať.

Viacerí členovia odchádzajú z hnutia Slovensko pre nekritický prístup vedenia, netransparentné skladanie kandidátky či pre politickú izoláciu. O ukončenie členstva požiadali Peter Kremský, Mária Šofranko, Veronika Gmiterko, Vojtech Tóth, Peter Liba a Ján Marosz.

„Po viacerých neúspešných pokusoch o zmenu fungovania v rámci hnutia Slovensko (bývalé OĽaNO) sme sa rozhodli ukončiť členstvo a spoluprácu s hnutím Slovensko pod vedením Igora Matoviča,“ uviedli v spoločnom stanovisku. Ako dôvod uviedli chýbajúci kritický prístup a ochotu férovo diskutovať aj o nepríjemných témach. Hovoria o politickej izolácii a nepremyslených krokoch vedenia, napríklad uponáhľaná zmena názvu hnutia.

Prekáža im aj Matovičova kandidatúra na prezidenta

Členmi hnutia sa podľa vlastných slov stali, aby sa zasadili za rozvoj a zlepšovanie života v krajine i za očistu verejného života. „Za posledný rok sa však do politiky bývalého OĽaNO dostalo stále viac populizmu, konfliktnosti a politického obchodovania,“ uviedli s tým, že vedenie hnutia nie je otvorené diskusii a kritické pripomienky ignoruje alebo bagatelizuje. V hnutí podľa nich prevládajú individuálne záujmy a o všetkom rozhoduje „pár spriaznených ľudí“.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Za poslednú kvapku označili odchádzajúci členovia kandidatúru predsedu hnutia v prezidentských voľbách. „Pre nás ľudia s iným názorom nie sú nepriateľmi, spoluprácu a slušnú diskusiu považujeme za veľmi dôležitú,“ dodali.

Refresher požiadal Igora Matoviča o vyjadrenie. V prípade reakcie budeme článok aktualizovať.
Domov
Zdieľať
Diskusia