Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Barbora Fábryová
13. februára 2024, 19:53
Čas čítania 0:26

V nemocnici v Trnave ocenili kolegu Leonarda, ktorý je pre nich vzorom. Za svoj život odovzdal neuveriteľné množstvo litrov krvi

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Muž bol krv darovať až 40-krát.

Trnavská nemocnica na Facebooku informuje o mužovi, ktorý už 40-krát daroval krv. Leonard Siváček z Kliniky anestéziológie a intenzívnej medicíny FN TT získal zlatú plaketu za darovanie krvi.

„Počas 40krát, kedy sa Leo zúčastnil darovania krvi, celkovo daroval neuveriteľných 18 litrov krvi! Ak si predstavíme, že priemerný dospelý človek má približne 5 až 6 litrov krvi, zistíme, že Leo už daroval približne trikrát toľko krvi, čo sa nachádza v obvyklom ľudskom organizme,“ napísali v statuse.

Nemocnica v statuse mužovi poďakovala za to, že už od strednej školy chodí do Národnej transfúznej služby v Trnave darovať krv. „Vyzývame aj vás, našich drahých sledujúcich. Darovanie krvi je skutkom lásky, ktorý môže zachraňovať životy,“ dodali. 

Domov
Zdieľať
Diskusia