Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
16. februára 2024, 14:04
Čas čítania 0:59

Šéf českej diplomacie: Navaľného umučili na smrť za to, že sa postavil Putinovi

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Jeho smrť označuje za vraždu.

V reakcii na správy médií o úmrtí ruského opozičného lídra Alexeja Navaľného napísal český minister zahraničných vecí Jan Lipavský, že Rusko sa premenilo na násilnícky štát, ktorý zabíja svojich vlastných občanov.

„Stále platí, že rovnako ako sa Rusko správa v zahraničnej politike, správa sa aj k svojim občanom. Premenilo sa na násilnícky štát, ktorý zabíja ľudí snívajúcich o lepšej budúcnosti ako Nemcov alebo teraz Navaľnyj – uväznený a umučený na smrť za to, že sa postavil Putinovi. Česť jeho pamiatke,“ napísal šéf českej diplomacie.

Bola to vražda, vyhlásil ruský nositeľ Nobelovej ceny za mier Dmitrij Muratov

Ruská väzenská služba v piatok oznámila, že Navaľnyj zomrel po tom, ako mu po vychádzke v trestaneckej kolónii prišlo nevoľno a stratil vedomie. Zdravotníci ho podľa väzenskej služby resuscitovali, ale nepodarilo sa im ho oživiť.

Šéf Navaľného tímu Leonid Volkov oznámil, že zatiaľ nemá žiadne oficiálne informácie o úmrtí. Podľa neho však vyhlásenie väzenskej služby možno interpretovať ako priznanie, že Navaľného úmyselne zabili.

17. apríla 2024, 12:30 Čas čítania 10:32 Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami

Úmrtie Navaľného označil za vraždu aj nositeľ Nobelovej ceny za mier a spoluzakladateľ ruských novín Novaja gazeta Dmitrij Muratov. Podľa Muratova boli príčinou Navaľného smrti podmienky vo väzení a jeho úmrtie tak možno považovať za vraždu.

navaľnyj
Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia