Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Aneta Gospičová
18. februára 2024, 13:41
Čas čítania 0:31

Plánuje Putin útok na ďalšiu krajinu? Podľa odborníkov má podobnú rétoriku ako pri poslednej invázii na Ukrajinu

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Rusko môže podľa expertov napadnúť Moldavsko.

Rusko sa chystá podľa expertov napadnúť ďalšiu krajinu. Dôkazom majú byť slovné útoky a diskusie, ktoré využívali ruskí predstavitelia aj pred útokmi na Ukrajinu. Nenávistnú rétoriku smeruje Vladimir Putin proti Moldavsku, informuje o tom portál Express.

„Kremeľ vedie informačné operácie proti Moldavsku veľmi podobné tým, ktoré používal pred svojimi inváziami na Ukrajinu v rokoch 2014 a 2022,“ uvádza rešpektovaný americký think tank vo svojom najnovšom hodnotení konfliktu. 

Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov nedávno uviedol, že Európska únia a USA kontrolujú moldavskú vládu. Prezidentka Maia Sanduová je podľa nich orientovaná na západ. „Vláda prezidentky Sanduovej sleduje otvorene rusofóbnu politiku,“ uviedol podľa ISW námestník ruského ministra zahraničných vecí Michail Galuzin.

Lavrov uviedol, že ho znepokojuje osud Rusov, ktorí žijú v regióne. Podľa neho Rusko nedovolí, aby sa „stali obeťami ďalšieho západného dobrodružstva“.

Putin
Zdroj: TASR/Michal Svítok
Domov
Zdieľať
Diskusia