Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Aneta Gospičová
22. februára 2024, 19:11
Čas čítania 0:49

Na Slovákov číhajú ďalší prefíkaní podvodníci. Falošná kuriérska spoločnosť doručuje balíky starého oblečenia či papiera

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Rumunská spoločnosť FAN Courier využíva meno Slovenskej pošty.

Slovákom chodia posledné týždne podvodné SMS a maily od rumunskej spoločnosti FAN Courier. Tá zneužíva meno Slovenskej pošty a na obete využíva typické podvodné taktiky, informujú o tom Aktuality.sk

Spoločnosť posiela Slovákom maily a esemesky, ktoré obsahujú informácie o balíčkoch, ktoré si nikdy neobjednali. Dôveryhodné správy obsahujú pokyny o prevzatí balíka a zaplatení určitej finančnej čiastky priamo kuriérovi. Po prevzatí čaká obete nemilé prekvapenie. Balíky sú plné papiera, starého oblečenia či hračiek.

Spoločnosť FAN Courier na webe uvádza, že je vedúcou kuriérskou službou v Rumunsku. „Všetky ocenenia, ktoré sme za tie roky získali, sú výsledkom solídnej obchodnej stratégie, trvalých investícií a dôvery, ktorú sa nám každoročne darí získavať od našich zákazníkov a zamestnancov,“ uvádza spoločnosť na webe. 

Úrady ich neregistrujú

Podľa Úradu pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb podvodná kuriérska spoločnosť nie je vedená v registri poštových podnikov a úrad ju neregistruje ako poskytovateľa poštových služieb v Slovenskej republike.

20. apríla 2024, 16:30 Čas čítania 5:06 Slovan Bratislava si priniesol zlého chlapca z Luxemburska. Gersona Rodriguesa sleduje aj Cristiano Ronaldo Slovan Bratislava si priniesol zlého chlapca z Luxemburska. Gersona Rodriguesa sleduje aj Cristiano Ronaldo

Slovenská pošta zaradila spoločnosť do zoznamu podvodných firiem a aktivít. Pošta uvádza, že zákazníkov nežiada o úhradu poplatkov prostredníctvom SMS, MMS, e-mailov alebo sociálnych sietí. „Akékoľvek poplatky za zásielky vrátane dobierky a colných poplatkov klient zaplatí pri preberaní zásielky, či už u kuriéra, na pošte, alebo v BalíkoBOXe,“ uviedol Martin Guzi, vedúci odboru komunikácie a marketingu Slovenskej pošty.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: Claudio Schwarz/Unsplash
Domov
Zdieľať
Diskusia