Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
27. februára 2024, 18:58
Čas čítania 0:41

Litva by mohla vyslať svojich vojakov na Ukrajinu. Minister obrany opísal plány pobaltskej krajiny

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

K tejto téme sa vyjadrili aj zástupcovia Nemecka, Británie či Španielska, no všetci to odmietli.

Litva nie je v zásade proti nápadu vyslať západných vojakov na Ukrajinu, uviedol v utorok litovský minister obrany Arvydas Anušauskas.

Anušauskas povedal, že Litva by svojich vojakov mohla vyslať na Ukrajinu pomáhať. Podľa ministra by sa však nikdy nezapojili do bojových operácií proti ruským silám. O možnom vyslaní vojakov sa vyjadril aj jeden z poradcov litovského prezidenta Gitanasa Nausedu.

„Hovoríme o tejto možnosti a robíme to celkom otvorene. Existujú mnohé nuansy toho, čo by sa za akých podmienok mohlo stať,“ uviedol poradca. Pre agentúru BNS však dodal, že v súčasnosti zostáva hlavnou prioritou podpora Ukrajiny zbraňami a muníciou.

Francúzsky prezident Emmanuel Macron vyvolal v pondelok večer rozruch, keď v závere konferencie o podpore Ukrajiny v Paríži okrem iného povedal, že nevylučuje v budúcnosti nasadenie pozemných jednotiek svojej krajiny na Ukrajine. Podrobnosti neposkytol, ale francúzske ministerstvo zahraničných vecí uviedlo, že tento plán nezahŕňa boj francúzskych vojakov priamo proti ruským silám na Ukrajine.

9. apríla 2024, 19:30 Čas čítania 5:30 Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom

K prípadnému vyslaniu svojich vojakov na Ukrajinu sa odvtedy vyjadrili vysokopostavení predstavitelia viacerých krajín vrátane Nemecka, Británie či Španielska, ktorí vyjadrili svoje odmietavé postoje.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: Unsplash/Simon Infanger/na voľné použitie
Domov
Zdieľať
Diskusia