Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
5. marca 2024, 17:22
Čas čítania 1:08

Známy reťazec plánuje spustiť prvé automatizované predajne na Slovensku. Otvorené budú 24 hodín a 7 dní v týždni

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Coop Jednota aktuálne vyberá vhodné lokality a dodávateľov technológií.

Coop Jednota chce prvé automatizované predajne otvárať ešte v tomto roku.


„V roku 2024 plánujeme v systéme Coop Jednota otvárať prvé automatizované 24/7 predajne. Aktuálne prebieha výber vhodných lokalít a dodávateľov technológií,“ spresnila Jana Kuklová, hovorkyňa Coop Jednota Slovensko, spotrebné družstvo.


Doplnila, že v súčasných predajniach Coop Jednota sú samoobslužné pokladnice dlhodobým trendom, ktorý prináša zákazníkom väčší komfort a vyšší štandard služieb. „V našej maloobchodnej sieti využívame samoobslužné pokladnice prevažne vo väčších prevádzkach typu supermarket a najmä v reťazci Tempo Supermarket,“ priblížila.


„V systéme Coop Jednota máme aktuálne inštalovaných takmer 100 samoobslužných pokladníc na viac ako 50 predajniach a tento trend má rastúci charakter. V roku 2024 plánujeme inštalovať ďalších približne 40 samoobslužných pokladníc,“ informovala.


„Vzhľadom na charakter našej maloobchodnej siete a veľký počet malých predajní na vidieku nepôjde o masový nárast samoobslužných pokladníc ani úplné nahradenie bežných pokladníc samoobslužnými aj vzhľadom na vysoké vstupné náklady spojené s obstaraním. Ide skôr o postupné zavádzanie a zvyšovanie komfortu vo väčších prevádzkach,“ podčiarkla. 

Samoobsluha je u zákazníka populárna

Zavedenie samoobslužných pokladníc v maloobchode má svoje opodstatnenie a zákazníci túto možnosť radi využívajú. Priepustnosť pokladničnej zóny sa zvyšuje a výrazne sa znižuje čakanie na účtovanie, najmä v prípade nákupných špičiek.

25. apríla 2024, 13:30 Čas čítania 2:20 Toto sú zdravé a chutné potraviny, ktoré ti dodajú energiu Toto sú zdravé a chutné potraviny, ktoré ti dodajú energiu

„Tým zároveň šetríme zákazníkovi čas. Zákazníci si už na túto formu blokovania zvykli, aj keď, samozrejme, nájdu sa aj takí, ktorí naďalej uprednostňujú osobný prístup v bežných pokladniciach,“ priblížila.


Doplnila, že samoobslužné pokladnice prinášajú výhody nielen pre zákazníkov, ale aj pre obchod. „Pre obchod je zrejmý efekt zníženej potreby pracovnej sily, ktorá je v maloobchode nedostatkovou veličinou. Keďže naše pokladníčky majú okrem práce pri pokladnici úlohu dokladať tovar a starať sa o správne vystavenie, aplikovanie samoobslužných pokladníc v predajniach vytvára väčší priestor práve na dané úlohy,“ dodala Kuklová.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: Facebook/Coop Jednota Supermarket Výčapy-Opatovce
Domov
Zdieľať
Diskusia