Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
5. marca 2024, 13:49
Čas čítania 0:29

Marian Kočner dostane odškodné za zverejnenie dát z jeho telefónov. Zasiahlo to „jeho česť a povesť“, tvrdí Súdny dvor EÚ

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Marian Kočner dostane náhradu škody vo výške 2000 eur.

Súdny dvor EÚ rozhodol, že dáta z telefónov slovenského podnikateľa Mariana Kočnera po vražde novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej boli zverejnené nezákonne a spôsobilo mu to nemajetkovú ujmu.


Nezákonné spracovanie údajov porušilo právo Kočnera na rešpektovanie jeho súkromného a rodinného života a nepriaznivo zasiahlo „jeho česť a povesť“, skonštatoval Súdny dvor EÚ v utorkovej správe. Zároveň priznal Kočnerovi náhradu škody vo výške 2000 eur. Súdny dvor EÚ tak zrušil rozsudok súdu nižšej inštancie v tomto prípade. 

Európsky policajný úrad (Europol) na žiadosť slovenských úradov, ktoré v roku 2018 vyšetrovali smrť slovenského novinára a jeho snúbenice, získal údaje uložené v dvoch mobilných telefónoch patriacich slovenskému podnikateľovi. Predmetné informácie, ktoré zahŕňali prepisy súkromnej komunikácie, následne v máji 2019 zverejnili slovenské médiá.

Marian Kočner na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku dňa 13. januára 2023.
Marian Kočner na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku dňa 13. januára 2023. Zdroj: TASR/Pavol Zachar
Domov
Zdieľať
Diskusia