Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Barbora Fábryová TASR
6. marca 2024, 8:09
Čas čítania 0:34

Na Slovensku už zajtra udrú mrazy. Meteorológovia predpovedali, kedy sa znova vrátia jarné teploty

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

V druhej polovici týždňa bude nadránom mráz prechodne aj v nížinách.

Teplé počasie na Slovensku vo štvrtok 7. marca vystriedajú mrazy. Nad severnou časťou Európy sa zväčší tlaková výš. Jej stred sa bude v noci zo stredy na štvrtok nachádzať nad Nórskom. Výš sa bude už v stredu 6. marca rozširovať smerom na juh a východ, informuje portál iMeteo.

„Po jej prednej strane k nám začne už 6. marca od severovýchodu až východu prúdiť chladnejší vzduch a 7. marca sa toto prúdenie ešte viacej vystupňuje,“ opísali meteorológovia.

Tento jav zapríčiní, že denné teploty, ktoré stúpali až k 20 stupňom Celzia, nahradia mrazy. V noci budú v severných regiónoch krajiny teploty klesať až na –6 stupňov Celzia. Ochladenie ľudia pocítia aj v nížinách, kde teplota klesne k nule.

Ochladenie sa ešte viac zvýrazní v piatok. Meteorológovia očakávajú pokles teplôt až na –9 stupňov Celzia. Zmenu odborníci predpovedajú až na prelome týždňov, kedy by sa mohlo začať otepľovať. 

mráz
Zdroj: TASR/František Iván
Domov
Zdieľať
Diskusia