Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Barbora Fábryová TASR
11. marca 2024, 13:37
Čas čítania 0:32

Rodičovský dôchodok dostane takmer milión Slovákov. Už je známa jeho výška a dátum, kedy ho vyplatia

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Priemerný rodičovský dôchodok na jedného rodiča bude 338,40 eura za rok.

Štát v júni jednorazovo vyplatí rodičovský dôchodok 908 043 poberateľom. Rodičovský dôchodok vypočítali na 28,20 eura mesačne, čo je za rok 338,40 eura. Celková suma na rodičovské dôchodky bude vyše 307 miliónov eur, informoval minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Erik Tomáš.

Dodal, že najvyšší rodičovský dôchodok bude mesačne 203,30 eura, čiže za celý rok pôjde súhrnne o 2 439,60 eura. „Toto je naozaj extrém a dostane ho jeden konkrétny poberateľ na desať detí,“ uviedol Tomáš. Naopak, najnižší rodičovský dôchodok bude 10 centov mesačne, teda za celý rok súhrnne 1,20 eura. Tento dôchodok dostane 1 597 poberateľov.

Maximálna mesačná výška rodičovského dôchodku na jedno dieťa bude 23,50 eura, avšak priemerná mesačná výška na jedno dieťa bude 15 eur. Tomáš dodal, že rodičovský dôchodok zostal zachovaný aj po zmene vlády. Jedinou korektúrou bolo, že schválili natrvalo jednorazové vyplácanie. 

erik tomáš
Zdroj: TASR/František Iván
Domov
Zdieľať
Diskusia