Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Samuel Valent
12. marca 2024 o 11:41
Čas čítania 0:43

V USA zomrel muž, ktorý sa súdil s najväčším výrobcom lietadiel na svete. Údajne spáchal samovraždu

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Pre spoločnosť pracoval 32 rokov.

Bývalý pracovník firmy Boeing John Barnett, ktorý spoločnosť otvorene kritizoval, zomrel. Len pár dní pred jeho smrťou ešte vypovedal proti spoločnosti Boeing. Charlestonský obhliadajúci lekár v pondelok pre BBC potvrdil jeho smrť. 

Od roku 2010 pracoval ako manažér kvality v závode v Južnej Karolíne. Podieľal sa na výrobe lietadla 787 Dreamliner, čo malo byť najmodernejšie lietadlo na dlhú vzdialenosť. Barnett pre spoločnosť Boeing pracoval až 32 rokov do roku 2017. V roku 2019 pre BBC prezradil, že pracovníci naschvál do lietadiel montovali neštandardné súčiastky. Tvrdil, že niektoré diely dokonca vybrali z odpadových košov a následne namontovali. 

Problémy podľa neho mali aj kyslíkové systémy, čo malo znamenať, že každá štvrtá kyslíková maska nebola funkčná. Podľa jeho slov na to upozornil aj manažérov, no nikto s tým nič nerobil.

Po odchode z firmy sa pustil do súdneho konania proti spoločnosti. Obviňoval ich z toho, že očierňovali jeho osobu a že brzdili jeho kariéru, pretože poukazoval na spomenuté problémy.

12. júla 2024 o 10:30 Čas čítania 5:39 Výroba delostreleckej munície v EÚ nerastie tak, ako tvrdí Európska komisia. Na Slovensku zarába český zbrojár Výroba delostreleckej munície v EÚ nerastie tak, ako tvrdí Európska komisia. Na Slovensku zarába český zbrojár

V sobotu ho mali znovu vypočúvať, no našli ho mŕtveho v jeho kamióne na hotelovom parkovisku. Podľa informácií zomrel po ranách, ktoré si spôsobil sám. 

Domov
Zdieľať
Diskusia