Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Eva Thonhauserová
13. marca 2024, 6:41
Čas čítania 0:33

VIDEO: V Západných Tatrách spadla nebezpečná mokrá lavína. Platí 2. stupeň výstrah

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Posledné dni na Slovensku intenzívne prší, čo ovplyvňuje snehovú pokrývku.

V Západných Tatrách na slovensko-poľských hraniciach sa v noci z pondelka 11. marca na utorok 12. marca odtrhla obrovská mokrá lavína, ktorá zasypala turistický chodník vedúci do Kopského sedla. Lavína nikoho nezranila. 

Na Slovensku momentálne meteorológovia zaznamenávajú tlakovú níž, ktorá postupuje od juhovýchodu a prináša so sebou dažďové zrážky až po hranicu 1700 m n. m. Dážď dopadá na snehovú pokrývku, ktorá je v dôsledku intenzívnych zrážok čoraz viac mokrá, informuje iMeteo

Platí 2. stupeň výstrah 

Aktuálna situácia v horách je nebezpečná a môžu sa uvoľňovať mokré lavíny. Meteorológovia vysvetľujú, že mokré masy snehu sú veľmi ťažké. Ich pohyb je pomalší ako pohyb snehových lavín, no aj napriek tomu hrozí ľuďom nebezpečenstvo.  

V Tatrách platí 2. stupeň lavínového nebezpečenstva z 5-stupňovej medzinárodnej stupnice. Tento stupeň nebezpečnosti je klasifikovaný ako „mierny“. Situácia s nebezpečnou mokrou snehovou pokrývkou bude pretrvávať aj najbližšie dni. 

Domov
Zdieľať
Diskusia