Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Aneta Gospičová
14. marca 2024, 19:33
Čas čítania 0:32

Na Slovensku by sme pre postoje vašej vlády neinvestovali, odkázal nemecký investor slovenskému startupu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Zahraničný investor poslal slovenskému startupu jasný odkaz. Pre postoje našej vlády by do slovenských firiem neinvestovali.

Nemecký investor odmietol spoluprácu so slovenskou firmou Steehatch Defense. CEO firmy Martin Kozár pre Refresher uviedol, že chcel investíciu využiť na rozvoj spoločnosti a zvýšenie zamestnanosti.

Slovenská firma sa špecializuje na vývoj vojenských dronov vybavených umelou inteligenciou na rozpoznávanie vojenských objektov v komplexnom prostredí. Na sociálnej sieti Linkedin hľadala investorov, ktorí by ju vedeli podporiť. V tejto súvislosti oslovili aj nemeckého investora, ktorému sa vraj projekt páčil. 

Investor v správe majiteľovi slovenského startupu uviedol, že aktuálne investujú len do ukrajinských spoločností. Zároveň však dodal, že v súčasnosti by do slovenských firiem pre kroky Ficovej vlády aj tak neinvestovali.

Majiteľ firmy Steehatch Defense sa vyjadril, že je smutné, ako sa postoje vlády negatívnym spôsobom dotýkajú slovenských spoločností a bránia im v získavaní investícií zo zahraničia.

K téme Refresher oslovil aj Ministerstvo obrany SR. V prípade odpovede budeme článok aktualizovať.
Ukrajina
Zdroj: Refresher/Martin Kozár
Domov
Zdieľať
Diskusia