Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Barbora Fábryová
15. marca 2024, 16:02
Čas čítania 0:42

VIDEO: Pri voľbách v Rusku používajú zvláštne perá. Ich atrament po nahriatí zmizne a lístok zostane neoznačený

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Voliči sa sťažujú na perá vo volebných miestnostiach.

Tohtoročné prezidentské voľby v Rusku sa nezaobišli bez prvého väčšieho škandálu. Voliči v Kursku a Rostove nad Donom sa sťažujú na zvláštne perá, ktorými majú označiť svojho kandidáta.

Podľa videí, ktoré Rusi posielajú nezávislému spravodajskému zdroju Sirena, sa dá atrament z papiera údajne odstrániť obyčajným nahrievaním. O informácie telegramového účtu sa oprel aj denník Kyiv Post.

„Nápis po zahriatí zmizne, hoci pero vyzerá obyčajne. Všetkým povedali, aby boli ticho a vytiahli len tieto perá, ktoré vybrali zo škatúľ,“ cituje svoj zdroje Sirena na Telegrame. Perá priniesli v škatuli, ktorá na sebe mala oficiálny znak prezidentských volieb.

Perá s miznúcim atramentom používajú v Rusku minimálne od roku 2009. Redakcia Sireny voličov upozornila, aby si radšej priniesli vlastné perá. V prípade, ak si voliči nechcú vybrať kandidáta, je lepšie lístok znehodnotiť vlastným perom a nehádzať dovnútra prázdne lístky. Napriek tomu, že by mali byť považované za neplatné, nie je isté, že ich niekto po vybratí z urny neoznačí. 

Domov
Zdieľať
Diskusia