Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová TASR
17. marca 2024, 12:53
Čas čítania 0:42

AKTUÁLNE: V uliciach Liptovského Mikuláša behá medveď, hlásia 2 zranené osoby

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Obyvateľom sa podarilo medveďa zachytiť na kameru.

V uliciach Liptovského Mikuláša v týchto chvíľach behá medveď. Potvrdila to žilinská krajská policajná hovorkyňa Zuzana Šefčíková. Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby hlási dve ľahko zranené osoby, ktoré sú pri vedomí. Obyvatelia zverejnili aj videá, ako medveď uteká pred školou či oproti autu na hlavnej ceste.

17. marca 2024, 14:08 Čas čítania 0:52 EXKLUZÍVNE ZÁBERY: Ľudia pri nákupnom centre v Liptovskom Mikuláši museli pred medveďom utekať. Splašené zviera vyvolalo poplach EXKLUZÍVNE ZÁBERY: Ľudia pri nákupnom centre v Liptovskom Mikuláši museli pred medveďom utekať. Splašené zviera vyvolalo poplach

Na výskyt medveďa v uliciach mesta upozornili v nedeľu okolo obeda obyvatelia Liptovského Mikuláša na sociálnej sieti. Zverejnili aj video a fotografie. Zviera videli na Nábreží aj v okolí nákupného centra. Na mieste zasahujú hasiči, polícia, Zásahový tím pre medveďa hnedého aj Slovenský poľovnícky zväz.

Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby SR uviedlo, že na základe volania na tiesňovú linku muselo vyslať dve ambulancie RZP do centra mesta, kde sa medveď pohybuje. Informujú o dvoch ľahko zranených osobách, pričom jedna z nich je zranená pre stret s medveďom.

Len pred dvoma dňami sa na Liptove odohral tragický incident, keď medveď naháňal manželský pár v Nízkych Tatrách. Dvojica sa pred medveďom rozutekala na rôzne strany, pričom zviera začalo prenasledovať ženu. Príčinou smrti 31-ročnej Bielorusky bol 150-metrový pád do žľabu na vrchu Na jame. 

Domov
Zdieľať
Diskusia