Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Eva Thonhauserová
17. marca 2024, 14:08
Čas čítania 0:52

EXKLUZÍVNE ZÁBERY: Ľudia pri nákupnom centre v Liptovskom Mikuláši museli pred medveďom utekať. Splašené zviera vyvolalo poplach

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené
EXKLUZÍVNE ZÁBERY: Ľudia pri nákupnom centre v Liptovskom Mikuláši museli pred medveďom utekať. Splašené zviera vyvolalo poplach
Zdroj: Instagram/@matus_stiksa

Na videách vidno, ako medveď beží po hlavnej ceste, smerujúc k ľuďom v aute, či popri škole.

Medveď utekajúci po uliciach Liptovského Mikuláša vyvolal u občanov poplach. Zviera behalo pred školou aj pri nákupnom centre. Niektorým obyvateľom sa podarilo zachytiť tieto situácie aj na kameru. 

Matúš z Liptovského Mikuláša (na Instagrame vystupujúci pod menom @matus_stiksa) na videu zachytil, ako medveď rýchlo uháňa oproti posádke v aute na hlavnej ceste, prefrčí okolo nej a prejde na chodník, kde pokračuje vo svojej trase.

Na druhom zábere nakrútenom z domu vidno, ako zviera uteká po chodníku popri škole a približuje sa k ľuďom. Žena, ktorá video natáčala, kričala na ľudí, aby utekali a dali si pozor. Aj neďaleké auto na medveďa reagovalo, chcelo ho od ľudí odplašiť hlasným trúbením. 

Od Matúša S. získala redakcia Refresheru aj exkluzívne zábery, ako medveď uteká popri nákupnom centre v bezprostrednej blízkosti ďalších ľudí. Vodič auta na videu trúbi, aby dal ľuďom vedieť, že sa k nim splašené zviera približuje. Na ďalšom videu zas vidno, ako medveď hnedý preplával rieku Váh.

Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby hlási po výskyte medveďa v Liptovskom Mikuláši dve ľahko zranené osoby, ktoré sú pri vedomí. Na jeho pohyb v uliciach mesta upozornili v nedeľu okolo obeda obyvatelia Liptovského Mikuláša na sociálnej sieti, potvrdila to žilinská krajská policajná hovorkyňa Zuzana Šefčíková.

Na mieste zasahujú hasiči, polícia, Zásahový tím pre medveďa hnedého aj Slovenský poľovnícky zväz. 

16. marca 2024, 16:49 Čas čítania 1:39 VIDEO: Podľa Tarabu je tragický útok medveďa následok politiky mimovládok. Našli ho s krvavou papuľou, tvrdí VIDEO: Podľa Tarabu je tragický útok medveďa následok politiky mimovládok. Našli ho s krvavou papuľou, tvrdí
16. marca 2024, 10:48 Čas čítania 1:07 Žena, ktorú na Liptove naháňal medveď, zrejme zomrela pri 150-metrovom páde. S mužom sa prechádzali v chránenom území Žena, ktorú na Liptove naháňal medveď, zrejme zomrela pri 150-metrovom páde. S mužom sa prechádzali v chránenom území
18. júna 2022, 16:30 Čas čítania 10:12 Medveď hnedý je z 90 % vegetarián. Človek nie je jeho korisťou, hovorí šéf zásahového tímu (Rozhovor) Medveď hnedý je z 90 % vegetarián. Človek nie je jeho korisťou, hovorí šéf zásahového tímu (Rozhovor)

Domov
Zdieľať
Diskusia