Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
18. marca 2024, 20:02
Čas čítania 0:44

Televízia Markíza dodržiava žurnalistické štandardy. Redakčná rada avizuje, že aj naďalej bude sledovať jej objektívnosť

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Redakčná rada deklaruje, že Markíza je nestranná a objektívna.

Redakčná rada skupiny CME deklaruje, že v televízii Markíza sa dodržiavajú žurnalistické štandardy a televízia ich uplatňuje nadpriemerne. Vyplýva to z vyjadrenia skupiny CME a jej redakčnej rady k situácii v televízii Markíza.

Redakčná rada preverovala situáciu priamo v Markíze v nadväznosti na pretrvávajúcu spoločenskú diskusiu o produkcii Centra spravodajstva a publicistiky televízie Markíza a spôsobe jeho riadenia. Členovia rady, novinári Hans Mahr z Rakúska a Roby Burke zo Spojených štátov, dospeli k záveru, že Markíza dodržiava všetky štandardy etickej a profesionálnej žurnalistiky a dbá na zásady objektivity, nestrannosti a vecnej správnosti.

„Skupina CME má pevne nastavené žurnalistické štandardy naprieč všetkými trhmi, na ktorých pôsobí,“ uviedol člen redakčnej rady CME Mahr. „V prípade televízie Markíza sme dospeli k názoru, že tieto štandardy sa nielenže dodržiavajú, ale televízia patrí pri ich uplatňovaní medzi tie nadpriemerné,“ doplnil.

Mahr zároveň uviedol, že do Markízy sa v najbližšom období vráti a bude pokračovať v dialógu so zamestnancami centra spravodajstva a publicistiky. Taktiež potvrdil, že redakčná rada CME bude aj naďalej veľmi starostlivo sledovať objektivitu a nestrannosť spravodajstva televízie a dohliadať na to, aby sa nestala nositeľom agendy akéhokoľvek politického ovplyvňovania.

TV Markíza.
TV Markíza. Zdroj: Wikipedia/TV Markíza
Domov
Zdieľať
Diskusia