Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
19. marca 2024, 8:17
Čas čítania 0:57

Britské veľvyslanectvo na Ukrajine vyvrátilo krutý hoax. Rusi začali na Telegrame šíriť informáciu o smrti kráľa Karola III.

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Informáciu prezdieľali aj niektoré ruské bulvárne médiá.

Británia odmietla v pondelok tvrdenia o úmrtí britského kráľa Karola III., ktoré sa začali šíriť z Ruska.


„Chceli by sme vás informovať, že správy o smrti kráľa Karola III. sú nepravdivé,“ uviedlo na platforme X britské veľvyslanectvo na Ukrajine. Aj britské zastúpenie v Rusku napísalo, že tvrdenia sú falošné.


Nepravdivé tvrdenia o smrti britského panovníka sa začali šíriť od pondelkového poludnia najprv v rusky hovoriacej časti internetu, najmä na platforme Telegram, ktorého kanály sa špecializujú na senzácie. Dôkazom mala byť pritom snímka obrazovky s napodobeninou údajného vyhlásenia z Buckinghamského paláca.


Správu prevzali aj internetové ruské bulvárne médiá ešte predtým, než bola označená za falošnú. „Už je známe, že screenshot bol falošný a kráľ žije,“ napísal kanál Mash.
Britská kráľovská rodina v uplynulom období čoraz častejšie čelí rôznym fámam a konšpiračným teóriám.

Aj napriek vážnej chorobe stále pracuje

Kráľ Karol sa aktuálne podrobuje liečbe rakovinového ochorenia, pokračuje však vo vykonávaní svojich povinností a bol pri tom už aj zachytený na fotografiách. Manželka jeho syna, následníka trónu princa Williama, princezná Catherine, sa momentálne zotavuje po operácii a k svojim povinnostiam sa vráti po veľkonočných sviatkoch.


Po prepustení z nemocnice bola Catherine vyfotografovaná v aute vedľa svojej matky Carole Middletonovej. Bulvárny denník Sun v pondelok večer zverejnil videonahrávky, na ktorých mala byť zachytená na nákupoch spolu s manželom princom Williamom.


Samotný Kensingtonský palác zhruba pred týždňom zverejnil fotografiu Kate spolu s jej deťmi, ktorá sa však v súvislosti s upravovaním stala následne terčom kritiky.

Karol III.
Zdroj: BBC reprofoto
Domov
Zdieľať
Diskusia