Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
20. marca 2024, 11:43
Čas čítania 0:32

Vláda rozhodla o výške príspevku za ubytovanie Ukrajincov. Platiť bude od apríla, ministerstvo zverejnilo detaily

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Príspevok za ubytovanie odídencovi sa poskytne do výšky šesť eur za noc.

Štát poskytne príspevok za ubytovanie odídenca z Ukrajiny vo výške nákladov za lôžko. Maximálne to je vo výške 6 eur za jednu noc ubytovania odídenca. Vyplýva to z návrhu nariadenia vlády z dielne Ministerstva dopravy SR, ktoré v stredu schválila vláda a nadobudne účinnosť 1. apríla.

„Cieľom návrhu nariadenia vlády je zabezpečiť aj naďalej ochranu života a ľudskej dôstojnosti osôb utekajúcich pred vojnovým konfliktom na naše územie,“ vysvetlil rezort dopravy. Príspevok za ubytovanie poskytujú podľa MD SR za ubytovanie odídenca od 1. apríla 2024, najdlhšie do 30. júna tohto roku.

Finančné prostriedky budú zabezpečené z Programu Slovensko 2021 až 2027. Do času schválenia projektov z Programu Slovensko a refundácie finančných prostriedkov, respektíve zálohových platieb, bude MD SR postupovať v súlade so závermi materiálu „Návrh na systémové riešenie poskytovania a financovania dodatočných výdavkov súvisiacich s odídencami z Ukrajiny“.

ukrajina, utečenci, hranice, priechod
Zdroj: TASR/Roman Hanc
Domov
Zdieľať
Diskusia