Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
22. marca 2024, 7:20
Čas čítania 0:52

Na Slovensku sa rozmohli špekulanti s diaľničnými známkami. Vodičom sa môže stať, že poriadne preplatia

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Pofidérne weby účtujú vodičom poplatok navyše za sprostredkovateľskú službu.

Na internete je viacero subjektov, ktoré predávajú elektronické diaľničné známky za vyššiu cenu ako oficiálny predajca. Je otázne, či sú známky platné, informujú o tom Aktuality.sk.

Vodičom sa po zadaní „elektronická diaľničná známka“ cez prehliadač Google zobrazí viacero pofidérnych stránok. Jednou z nich je digitalnaznamka-slovensko.sk. Ide o holandskú spoločnosť Vignette & Visa B.V., ktorá predáva diaľničné známky za vyššie sumy. Za 10-dňovú známku si účtuje 20,95 eura, zatiaľ čo na oficiálnej stránke ju vodiči kúpia za 12 eur. Sumy sú vyššie aj pri zvyšných alternatívach.

Webový portál sk-vignette.com, ktorý prevádzkuje nemecká spoločnosť barely digital GmbH & Co. KG, takisto účtuje viac ako oficiálny web. Za 10-dňovú známku vodiči zaplatia 13,40 eura. V prípade ročnej známky je to 62,90 eura, zatiaľ čo oficiálny predajca ju ponúka za 60 eur.

„V cene známky je započítaný aj poplatok navyše za sprostredkovateľskú službu a takýto nákup neodporúčame,“ informujú diaľničiari. 

„Elektronickú diaľničnú známku odporúčame motoristom kupovať len cez oficiálne predajné kanály, konkrétne cez webstránku www.eznamka.sk, mobilnú aplikáciu eznamka, na čerpacích staniciach alebo informačno-predajných miestach na diaľničných hraničných priechodoch,“ odporúča Národná diaľničná spoločnosť. Vodičom príde po zakúpení doklad o úhrade alebo pokladničný blok.

Webová stránka10 dní30 dní365 dní

eznamka.sk

 (oficiálny predajca) 

12 eur17 eur60 eur
digitalnaznamka-slovensko.sk20,95 eura26,95 eura74,95 eura
sk-vignette.com13,40 eura18,90 eura62,90 eura
Domov
Zdieľať
Diskusia