Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
27. marca 2024, 15:41
Čas čítania 0:32

V Bratislave úraduje falošný kuriér. Prefíkaným trikom od obetí získa peniaze

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Po otvorení balíka obete zistia, že tam je len nejaký bezvýznamný predmet.

V Bratislave úraduje falošný kuriér, ktorého cieľovkou sú najmä väčšie firmy. Kuriér zavolá majiteľovi firmy, od ktorej chce získať peniaze, a povie mu, že nesie zásielku. Majiteľ ho väčšinou odkáže na recepciu firmy, kde dôjde k prebratiu dobierky s vyplatením, uvádza používateľ facebookovej skupiny Učíme sa podnikať.

Kuriér človeku na recepcii firmy oznámi, že volal s majiteľom a že má prebrať a zaplatiť balík. Podvodník sa údajne tvári, že má veľmi naponáhlo. „V balíku je iba nejaká nepotrebná blbosť,“ objasňuje autor statusu. Podľa ďalších informácií z facebookovej skupiny si kuriér pýta nižšie sumy pohybujúce sa okolo 20 eur. Keďže suma je pre veľké firmy príliš nízka, prípadom sa im „neoplatí“ zaoberať.

Vo facebookovej skupine ľudia reagujú na príbeh o falošnom kuriérovi. Používatelia skupiny referujú o podobných situáciách a podvodných praktikách. Podobný prípad sa napríklad udial aj v Kežmarku. 

Ilustračná fotka.
Ilustračná fotka. Zdroj: Pixabay/Planet_fox, Pixnio/Bicanski
Domov
Zdieľať
Diskusia