Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
1. apríla 2024, 16:38
Čas čítania 0:28

Vo Vysokých Tatrách zaznamenali orkán. Vietor dosahuje rýchlosť až 100 km/h

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Na staniciach Chopok a Holý vrch zaznamenali meteorológovia orkán.

Na staniciach Chopok a Holý vrch zaznamenali meteorológovia v pondelok predpoludním orkán. Silný vietor sa vyskytol aj v nižších polohách. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informoval na sociálnej sieti.

Silnejšie nárazy vetra sa podľa SHMÚ lokálne vyskytli aj v nižších polohách, najmä na severe a krajnom západe, väčšinou dosahovali rýchlosť 70 až 100 kilometrov za hodinu.

„Aktuálne už vietor trochu zoslabol, najmä na horách, no pri prechode frontu vo večerných a nočných hodinách sa zmení na západný, ale väčšinou nebude silnejší ako aktuálne,“ uviedol SHMÚ.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa REFRESHER News SK (@refreshernews.sk)

V susednom Poľsku silný vietor v Tatrách láme stromy. Hlásia už 5 mŕtvych. Miestne úrady vydali výstrahu pred nebezpečným vetrom s rýchlosťou najmenej 100 km/h a uzavreli vysokohorské chodníky v Tatranskom národnom parku.

Domov
Zdieľať
Diskusia