Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
2. apríla 2024, 8:21
Čas čítania 0:30

Zrážky na Slovensku prečistia ovzdušie od saharského prachu. Už onedlho sa však vráti späť

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Slovensko čaká najbližší týždeň premenlivé počasie.

Po sérii prvých letných dní prichádza na územie Slovenska výrazné ochladenie, ktoré budú sprevádzať prehánky a búrky. Množstvo zrážok tak prečistí vzduch, ktorý bol znečistený saharským prachom, informuje iMeteo.sk. Ten sa však opäť vráti cez víkend.

Počasie na Slovensku ovplyvní studený front, ktorý postupuje smerom zo západu. Maximálne denné teploty sa budú pohybovať v rozmedzí 12 až 17 °C. Teploty by sa mali na konci pracovného týždňa vrátiť do letného režimu.

Územie Slovenska „potrápi“ aj silný vietor. Ten bude intenzívnejší najmä na horách, kde môže dosiahnuť silu orkánu. Meteorológovia očakávajú aj víchrice. 

Piesočný prach sa vráti 

Saharský prach v posledných dňoch výrazne ovplyvnil kvalitu ovzdušia. Prichádzajúce zrážky síce prispejú k jeho prečisteniu, no nepríjemný prach sa cez víkend opäť vráti. Okrem masívneho znečistenia plôch môže negatívne pôsobiť na zdravie.

saharský piesok
Zdroj: TASR/Dano Veselský
Späť
Zdieľať
Diskusia