Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
2. apríla 2024, 14:19
Čas čítania 0:49

Urážlivý príspevok Tomáša Tarabu o Zuzane Fialovej má dohru. Inštitút ľudských práv podal na ministra trestné oznámenie

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Riaditeľ Inštitútu ľudských práv Peter Weisenbacher tvrdí, že člen vlády by nemal využívať svoju moc na šírenie nenávisti.

Inštitút ľudských práv (IĽP) podal trestné oznámenie na ministra životného prostredia Tomáša Tarabu (SNS). Dôvodom je jeho príspevok na sociálnej sieti, v ktorom kritizuje vysielanie verejnoprávnej televízie RTVS. Ako príklad nevhodného programu vzhľadom na veľkonočné sviatky vyzdvihol príspevok o herečke Zuzane Fialovej, čo spustilo vlnu nenávisti voči jej osobe.

„Člen vlády sa na sociálnej sieti dopustil verbálneho útoku a ponižujúcim spôsobom sa vyjadroval o známej herečke. Nepochybne preto, že sa netají svojimi politickými názormi, ktoré sú opačné ako tie ministrove. Odsudzujeme vyjadrenia Tomáša Tarabu a aj spôsob, akým ich formuloval, a vyjadrujeme solidaritu so Zuzanou Fialovou,“ uviedol riaditeľ IĽP Peter Weisenbacher.

Inštitút podotkol, že RTVS v čase veľkonočných sviatkov ponúkla pre diváka množstvo kresťanských programov.

Využíva moc na šírenie nenávisti 

Podľa inštitútu by člen vlády nemal využívať svoju moc, aby šíril nenávisť. Riaditeľ IĽP uviedol, že jeho správanie je nevhodné vzhľadom na jeho pozíciu vo vláde. „Nie je ministrom len svojich voličov a voličiek, ale všetkých občanov a občianok a podľa toho by sa mal správať,“ dodal riaditeľ. 

16. mája 2024, 15:00 Čas čítania 2:46 Kriminológ o atentáte na Fica: Prítomným seniorom sa nedá vyčítať to, ako reagovali. Boli v strese a pod tlakom Kriminológ o atentáte na Fica: Prítomným seniorom sa nedá vyčítať to, ako reagovali. Boli v strese a pod tlakom

Podľa riaditeľa sa Taraba snaží „rozdúchať“ náboženské vášne na Slovensku, čo je ďalším dôvodom, prečo podali trestné oznámenie.  „V úvahu spadajú viaceré možné skutkové podstaty, ktoré sme po porade s právnikmi a právničkami do podania na generálnu prokuratúru uviedli,“ uzavrel Weisenbacher.

Taraba
Zdroj: facebook.com/tomastaraba.sk
Domov
Zdieľať
Diskusia